Rara, wie ben ik?

IJsland. Ongelooflijk hoeveel emoties en herinneringen één woordje kan oproepen. Maar het eerste dat in mij opkomt is: familie. Al van kleins af reis ik regelmatig naar IJsland om de familie aan mijn papa’s kant te bezoeken en om het prachtige land te ontdekken. Wanneer ik voet zet op IJsland voel ik me thuis en wanneer ik terug naar België vertrek, is er altijd een stuk van mij dat hunkert om zo snel mogelijk terug te keren. Het duurt nooit heel lang vooraleer ik weer een ticket boek richting Keflavik. Back in Belgium onderhoud ik mijn IJslands door het te spreken met mijn pabbi, ik luister graag naar IJslandse podcasts en lees reisgidsen alsof het romans zijn.

Letterlijk betekent Dóttir niets meer dan ‘dochter’. In IJsland is het namelijk zo dat meisjes als achternaam de naam van hun vader + dóttir krijgen. Mijn familie (Bernburg) is een uitzondering op die regel omdat mijn over-over-overgrootvader van Duitsland naar IJsland emigreerde en zijn naam behield. Maar ik voel me wel een (Kristjáns)dóttir en zo werd Dóttir Travel geboren.

Advies op maat. Regelmatig vroegen vrienden en vrienden van vrienden mij om advies voor hun reis naar IJsland. Ze wilden hun reis zo optimaal mogelijk invullen, maar wisten niet goed waar te beginnen. Geweldig dat ze hiervoor aan mij dachten, want ik wist perfect waar te beginnen. Het gaf me dan ook enorm veel voldoening wanneer ze tijdens hun reis foto’s stuurden of lieten weten hoe geweldig ze het hadden in IJsland, dan reis ik altijd een beetje mee.