Waarom een ijsbad nemen nog niet zo’n slecht idee is

In april brengen we IJsland naar België en wel op een heel speciale manier. Samen met Andri Iceland organiseren we op 4 en 5 april een Wim Hof weekend. Alle info over het Wim Hof weekend in Lembeke vind je hier. Benieuwd waarom we zoiets organiseren? Lees dan verder.

Door de gletsjerrivier

In 2017 gebeurde er iets dat op dat moment niet zo impactvol leek, maar achteraf wel mijn leven heeft veranderd. Samen met mijn vriend en een vriendin trokken we twee dagen door het binnenland van IJsland. Onderweg kwamen we geen mensen tegen. Wel een aantal gletsjerrivieren. Klinkt indrukwekkend, maar veel stelden ze niet voor. Ze kwamen tot aan mijn schenen en er zat wat stroming op, maar dat was het probleem niet. Ze waren ijskoud.

doorwaadschoenen water rivercrossing rivier oversteken
Een ijskoude gletsjerrivier doorsteken, niet zonder gevolgen.

We deden onze schoenen uit en een voor een gingen we door het water. Toen het mijn beurt was, ging ik stap voor stap en iedere stap werd moeilijker en moeilijker. Tot op het punt dat het niet meer ging, ik barstte uit in tranen, begon te hyperventileren en was verlamd. Wat was hier juist gebeurd? Hoe kwam dit? Het koude water had zo’n grote impact op mij dat ik in een soort paniekaanval verzeild was geraakt. Allerminst een fijne ervaring, maar wel een die nodig was. Op dat moment besliste ik er iets aan te doen. Hoe? Dat wist ik nog niet. Waarom? Omdat ik niet wou dat externe omstandigheden/personen/etc. zo een grote impact hadden op mij en vooral op mijn emoties.

De Wim Hof methode

Om een lang verhaal kort te maken, ik startte met de Wim Hof Methode. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode combineert ademhaling met ijsbaden en draait helemaal rond mindset. Ondertussen heb ik al een aantal ijsbaden achter de rug, inclusief twee met Wim Hof zelf en het heeft mijn leven op een prachtige manier veranderd. 

Door dingen te doen waarvan je dacht dat je ze nooit zou kunnen, krijg je ongelooflijk veel zelfvertrouwen.

Andri Iceland

In 2019 volgde mijn vriend en ik een Wim Hof workshop in IJsland met Andri Iceland. Andri en zijn vriendin Tanit hebben een heel zachte en warme aanpak. Met focus op de juiste mindset word je begeleid in je eigen proces. Wanneer je een ijsbad neemt, laat je je ego achter, het heeft niets te maken met ‘kijk wat ik kan’ of ‘kijk hoe lang ik in het ijs kan zitten’. Integendeel. Het draait om loslaten, niet vechten tegen de koude maar aanvaarden. Opnieuw connectie maken met jezelf. Het heeft mij persoonlijk geholpen om minder impulsief te reageren op omstandigheden en mensen. Ik ervaar minder stress in mijn dagelijks leven en voel me fysiek gezonder en algemeen beter in mijn vel. Dit zijn allemaal dingen die ik iedereen toe wens.

Als je het toelaat, kan dit weekend je leven veranderen, wees welkom om dit samen met ons te doen in een veilige en ondersteunende omgeving. Komt hier alles te weten over het Wim Hof weekend op 4 en 5 april. Iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd, fysiek of achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *