Wat je moet weten over Brúarfoss

Alles wat je moet weten over Brúarfoss lees je hier (foto’s onderaan). De waterval heeft een tijdje onder vuur gelegen omdat het niet helemaal duidelijk was of je de waterval nu bereikbaar was of niet.

Even snel Googlen levert niet veel verduidelijking op. Sommigen zeggen dat de weg naar de waterval is afgesloten, omdat de waterval op privé terrein ligt en anderen beweren dat je er nog steeds kunt geraken. Ik ben in de zomer van 2019 zelf gaan kijken en ik kan zeggen: ze hebben allebei gelijk.

Het is inderdaad zo dat de waterval op privé terrein ligt, maar je kunt er geraken! Als je Brúarfoss wilt zien, houd dan het volgende in je achterhoofd:

  • zet je auto op de officiële parking (klik hier),
  • de wandeling naar de waterval duurt ongeveer één uur (enkel),
  • je keert terug via dezelfde route naar de parking,
  • het pad dat werd aangelegd gaat door struikgewas en kleine boompjes, over rotsen en langs een prachtig blauwe rivier, blijf op de voorziene paden,
  • behandel deze plek alsof je je in iemands tuin bevindt,
  • geniet van het prachtige uitzicht!

Het is zeker de moeite om de wandeling te maken op een mooie dag, maar de kans is groot dat wanneer het regent het pad modderig en glad wordt.

Ga jij binnenkort naar IJsland en wil je Brúarfoss opnemen in je planning? Neem contact op via anna@dottirtravel.be en ik kan je helpen met een reisplanning op jouw maat en wens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *